Elkerülhető a napi (szállodás) merülésekkel járó szálloda-hajó ingázás, a felszerelés szét- és összeszerelése. Távolabbi merülőhelyeken merülhetünk és ár/érték arányában a szafari jóval kedvezőbb, mint a napi merülések.

Maximális merülésszám

Hogy a lehető legtöbbet lehessen merülni egy hét leforgása alatt. Hajóinkon napi négy merülés lehetséges. (Kivétel az első és utolsó nap, ahol három és két merülés lehetséges, valamint a nemzeti parkokban található szigetek, ahol éjszakai merülés nem engedélyezett.)

Különleges merülőhelyek
A szafarikon olyan távoli merülőhelyekre is elhajózunk, amik nem elérhetők a napi hajókkal. És vannak olyan nehezen megközelíthető helyek is, ahová a hajóról külön zodiákkal szállítjuk a búvárokat. Így lehetőség nyílik kevésbé látogatott helyeken búvárkodni, elkerülve a tumultust és ahol a zátonyok és korallok sokkal jobb állapotban találhatók. Szintén lehetőség nyílik olyan vízalatti fajokkal találkozni, amikkel napi hajózás során nem.

Rugalmasság
A búvár szafarik rugalmasabbak, mint a napi merülések. A hajó viszonylag könnyen kikötési helyet változtathat, ha például túl zsúfolt az adott merülőhely, vagy ha a csoport egyik helyen kevesebbet szeretne merülni és a másikon többet (ha megoldható) vagy ha az időjárás úgy adja magát (áramlás, szél, hullámok). A búvárok kisebb csoportokban merülnek, így szintén elkerülhető a zsúfoltság. Így mindenki nyugodtabb körülmények között fedezheti fel a vízalatti csodákat.

Nitrox
Hajóinkon a Nitrox-képesítéssel rendelkező búvárok Nitrox-szal is merülhetnek, 32%-os keveréssel.

Kényelem
Amint a búvárok megérkeznek a hajóra, az eligazítás után mindenki összeszereli a felszerelését, elhelyezi egy kialakított részre és a következő hét folyamán mindig az lesz a saját helye. Kialakul egy rutin, amit könnyű és egyszerű követni, nem kell minden nap cipekedni és a felszerelést újra szét- és összeszerelni.

Az egy hét alatt ugyanazok lesznek a merülésvezetők, a kapitány, a szakács és a legénység, akik ismernek mindenkit és személyes szolgáltatást tudnak biztosítani mindenki számára.

A szafari hajók sokat fejlődtek Cousteau ideje óta és ma már a komfort az egyik legfontosabb része az utaknak. Minden kabin saját fürdőszobával rendelkezik, WC-vel, mosdóval és tusolóval. A kabin minden vendég saját otthona az egy hét alatt. Kényelmes ágyak, elegendő pakoló hely, légkondícionáló biztosítja a kellemes hetet éjjel-nappal a hajón.

Technológia
Található hajóinkon töltő állomás, ahol lámpákat, kamerákat, akkukat, telefonokat, laptopokat lehet tölteni. A modern technikát nem kell otthon hagyni. Lehetőség van vízalatti fotózásra és videózásra. A vízalatti képeket azonnal meg lehet nézni az LCD TV-n a szalonban és meg lehet osztani ismerősökkel. Ahol van mobil lefedettség, ott tudjuk használni a hajón az ingyenes WIFI-t.

Gasztronómia
Szakácsaink minden nap jobbnál jobb finomságokkal látják el vendégeinket. A bőséges svédasztalos napi három étkezés minden igényt kielégít. Az étlapon levesek, sültek, halak, saláták, zöldségek, köretek és édes finomságok találhatók, valamint napközben is kedveskedünk friss gyümölccsel és édességekkel. Ásványvíz, üdítők, kávé és tea áll mindenki rendelkezésére.

Kikapcsolódás
A búvárkodás mellett lehetőség van sznorkelezni és delfinekkel úszni, pihenni, zenét hallgatni, olvasni, filmeket nézni a légkondícionált szalonban, vízipipázni az egyedi arab kávézóban, a napozó dekken napozni, élvezni a gyönyörű kilátást, a naplementéket, a csillagokkal teli éjszakai eget és természetesen új barátságokat kötni. Ez a hét a búvárkodásról és a kikapcsolódásról szól.

Napi búvárkodási ár kontra szafari ár
Gyakran a búvár szafarik anyagilag sokkal kedvezőbbek, mint a szállodás-napi búvárkodások. A teljes ellátás, transzferek, merülések, a 12l-es palack mind az árban vannak és külön már csak felszerelés bérlésre, Nitrox használatra vagy egyéb személyes kiadásokra kell költeni.