Általános kérdések hajóinkról

Milyen kabinok vannak a hajón?
A hajóinkon 13-13 kétszemélyes kabin található. Vannak kétágyasok, és franciaágyasok is.  Minden kabinnak saját fürdőszobája van WC-vel, mosdóval és tusolóval. A légkondícionált kabinokban továbbá található 220 v-os dugalj és sok pakolásra alkalmas hely.

Van CD és DVD lejátszó?
A szalonban található egy LCD TV CD és DVD lejátszó, valamint különböző szórakoztató filmek. De a vendégek saját filmjeiket és zenéjüket is bátran lejátszhatják.

Lehet a hajón bankkártyával vagy hitelkártyával fizetni?
A hajókon csak készpénzt (EUR, EGP, USD) áll módunkban elfogadni. Minden helyi fogyasztás értéke a hajón kifizetendő a hajó végső elhagyása előtt. Hitelt nem áll módunkban biztosítani.

Van széf a hajón?
A hajókon található széf, ahol az utasok elhelyezhetik értékeiket a túra megkezdése előtt. A búvár vezetőket kell megkérni, hogy hozzáférést biztosítsanak a széfhez. Csak a széfben elhelyezett értékekért tudunk felelősséget vállani. Minden más érték és tulajdon az utas felelőssége.

Mennyi költőpénzre van szükség?
A hajón vásárolt extrák árával érdemes számolni, mint a baksis a személyzet részére (a túra végén, ha a vendég elégedett a szolgáltatással, szokás a legénységnek és a merülésvezetőknek borravalót adni, kb. EUR30 / fő), a hajón vásárolható pólók, Nitrox használat, 15l-es palack bérlés, műholdas telefon használat. Az elhagyott törülközőkért és ólmokért felárat számítunk fel. Valamint az egyiptomi vízum USD15 / fő egyiptomi szafarik esetén és 2 x USD15 / fő szudáni szafarik esetén. Alkoholos italokat lehet venni a hajóra az út előtt a duty-free-ben, de szudáni túráinkon a hajón is kaphatóak.

Hány merülésvezető van a hajón?
Minimum 2 helyi, több nyelven beszélő merülésvezető dolgozik a hajókon.

Milyen transzfer biztosított a hajó és a reptér között?
A csoportok nagyságától függően a transzfereket légkondícionált nagy vagy kisebb (coaster) buszokkal bonyolítjuk, valamint taxival egyéni ügyfelek számára.

Vissza a Gyakori Kérdésekhez