Búvártúra Mexikóba 2016-ban!

28 Sze 2015

Mexikó hihetetlenül sokszínű természeti adottságokkal rendelkezik. Kevés olyan ország van a világunkban, ami ennyi csodát tudna felmutatni, legyen az természet vagy kultúra! Sivatag és hegyvidék ötezer méternél is magasabb hegyekkel, vulkánok, több ezer éves kultúrák, vakítóan fehér homokos partok, apró szigetek, sűrű dzsungel és a sokszínű, hihetetlenül gazdag állatvilág, madarak, növények, virágok mind megtalálhatók.

Búvárkodás MexikóA szemetgyönyörködtető tengerpart, az izgalmas városok, a varázslatos víz feletti és alatti élővilág, a misztikus maya emlékek, az ezer színben pompázó korallzátonyok mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy 2016-ban túrát szervezzünk és mi magunk is felfedezzük a Mexikó-i csodavilágot!

Chichen Itza MexikóA túra programja szerint nappal érkezünk meg Cancun nemzetközi repülőterére és busztranszferrel jutunk el a hotelbe még vacsora idő előtt.
A második napon két tengeri merülésen veszünk részt, mely közül az egyik egy roncs lesz, körülötte nagyon gazdag élővilággal, majd egy zátonyt látogatunk meg a második merülésnél. Eközben nem jövünk vissza, így a délután felét már a hotelben tölthetjük.
A harmadik napon két cenote merülést bonyolítunk különböző helyeken, a merülések között pedig gyümölcsöt, üdítőket és szendvicset fogyasztunk, mely benne van a merülés árában.
A negyedik napon egész napos kirándulást teszünk Mexikó talán legismertebb műemlék együtteséhez Chichen Itzaba. A programban benne van az ebéd és a belépőjegy is.
Az ötödik és a hatodik napon ismét cenote merülések következnek különböző helyeken más-más látnivalóval.
A hetedik nap megint a kirándulásé, mégpedig egy vitorlás katamaránnal elhajózunk az Isla Mujeres szigetre, amely program szintén tartalmazza az ebédet és az italfogyasztást is.
A nyolcadik napon további két a cenotét merülünk meg újabb helyszíneken.
A kilencedik napon további különleges műemlékeket látogatunk meg ismét egy egész napos kirándulással Tulumba és Cobába a néhai tolték fővárosba. A program természetesen tartalmazza a belépőt és az ebédet.
A tizedik napon nincsen szervezett program, de tervbe van véve egy egész napos látogatás fakultatív programként az Xcaret parkba. A belépő ára 99 USD.
A tizenegyedik napon dél körül repülünk el Mexikóvárosba és a délutánt a néhai azték főváros Tenochtitlán maradványainál töltjük el, melyek a mai Mexikóváros főtére, a Zócaló környékén láthatók.
Éjfél előtt kicsivel indul vissza a gépünk Európába, Párizsba, ahol egy rövid átszállással repülünk Budapestre.
A tizenkettedik napon este, felejthetetlen mexikói élményekkel érkezünk meg Budapestre.

A túra dátuma: 2016. március 4 – 15.

A túra ára búvároknak: 3.552 USD + kb. 260.000 Ft nemzetközi repülőjegy

A túra ára kísérőknek: 3.062 USD + kb. 260.000 Ft nemzetközi repülőjegy

Az ár tartalmazza:
+ Repülőjegyet oda egy, visszafelé két átszállással, 23 kg súlyhatárig,
+ Elhelyezést 10 éjszakára a fent megadott resortban, kétágyas szobákban,
+ All Inclusive ellátást a resortban,
+ 1 napos kirándulást Chichén Itza romvárosba belépőkkel, ebéddel,
+ 1 napos kirándulást katamaránnal Isla Mujeres szigetre, ebéddel és italfogyasztással,
+ 1 napos kirándulást Tulumba és Cobába, belépőkkel és ebéddel,
+ 2 tengeri merülést gyorshajóval,
+ 8 cenote merülést különböző helyeken,
+ Minden említett programhoz a transzfereket,
+ A cenote merülések között szendvicseket, vagy snack-et és üdítőfogyasztást,
+ Helyszíni szervezéssel fakultatív Xcaret park látogatást,
+ Helyszíni szervezéssel fakultatív Mexikóváros látogatást,

Az ár nem tartalmazza:
– Mexikói kilépési illetéket, mely kb. 25 USD,
– Búvárfelszerelés bérletet,
– Betegség-baleset-poggyász-BÚVÁR biztosítást,
– A kísérőknek semmilyen búvárprogramon a részvételt,
– Az ára tartalmazza felsorolásban nem szereplő dolgokat,
– Estleges egyágyas felárat a resortban, mely kb. 364 USD,
– Bármit, ami az ára tartalmaz felsorolásban nem szerepel!

Szabad helyek száma: 12 fő

Jelentkezési határidő: amíg a 12 hely el nem fogy! online@redseaboats.hu

Jelentkezés: A részvételi díj 30%-ának és a repülőjegy teljes összegének az elutalásával, befizetésével az utazási irodánk számlájára.

Mexikót nyugaton a Csendes-óceán, a keleti partot az Atlanti-óceán és részben a Karib-tenger mossa. Az ország a szubtrópusi és trópusi övezet határán fekszik. Az ország középső és délebbi részein melyek leginkább érintettek a turizmus szempontjából, egész évben magas a páratartalom és az átlaghőmérséklet 24-26 °C között van. A száraz évszak ősszel kezdődik és májusig tart.

Xcaretpark MexikóKultúra. Nem csak a fantasztikus természeti adottságai miatt vonzó az ország hanem a számos ősi kultúra fennmaradt nyomai miatt. A Maja kultúra leglátványosabb helyszíne a Yucatán félszigeten található Chichén Itza romváros. A maja kultúrával egy időben virágzott Teotihuacán is, amelyet a világ legrégebbi metropoliszaként tartanak számon. A romváros Mexikóváros közelében helyezkedik el. A teotihuacán kultúra után a toltékok következtek. A 10-12. században virágzott a kultúrájuk és a közép-mexikói magasföldön Tula néven alapították meg birodalmi központjukat.

Tulum Coba MexikóMexikóban a turizmus legismertebb helyszíne a Yukatán félsziget keleti végében található és Maja riviérának is nevezett Cancun, Playa del Carmen és Tulum üdülőhelyek. Egymás mellett sorakoznak a 4 és 5*-os szállodák, melyek előtt széles, homokos strandok húzódnak több kilométer hosszon. Az éjszakai élet nagyon intenzív, rengeteg bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja az esti kikapcsolódásra vágyókat. Playa del Carmen legismertebb sétálóutcája az Avenida 5, számos üzlettel, éttermekkel, bárokkal és egyéb szórakozóhelyekkel. A város déli részében helyezkednek el a nagyobb szálloda komplexumok, amelyek magassága nem haladja meg az 5 szintet, ezáltal jól beilleszkednek a környező buja növényzetbe. A szállodák mindegyike All Inclusive ellátást kínál a vendégeknek, mely tartalmazza a helyi alkoholos italok választékát is.

A búvárkodás itt két dolgot jelent. Tengerben merülni a megszokott módon és ismerkedni a Karib-tenger élővilágával. Az év különböző időszakában jellemzőek a nagytestű cetcápák a mexikói vizekben és egész évben jellemző a teknősök látványa. A vízhőmérséklet márciusban 25 °C körül van.
Mexikó egyik legkülönlegesebb élményét csak a búvárok élhetik át, ugyanis a másik merülési lehetőség a cenote merülés.

Búvártúra MexikóbaCenoték. A Yukatán félsziget mészköves talaját az évmilliók alatt a föld alatti vizek a levegő széndioxidjának segítségével kalcium-hidrogén-karbonát formájában feloldották és elképesztő kiterjedésű barlangrendszereket alakítottak ki. Ezek közül a barlangok közül a felszínhez közeli üregek teteje beszakadt és így alakultak ki a cenoték.

Cenote MexikóSzámos cenotéban találhatók hatalmas, a mennyezetről lelógó cseppkő oszlopok, mely a látványosság egy részét is adják. Ezek az utol jégkorszakban alakultak ki. További látványosság a szintén a mennyezetről hosszan lelógó gyökerek, melyek szinte függönyszerűen csöngenek alá akár tíz méter hosszan is a barlangban. A felső 10-12 méter édesvíz alatt tengervíz található, így néhány merülésnél ezt a különleges élményt is megtapasztalhatjuk, mikor átlépjük a halocline-t, a két különböző sótartalmú víz keveredési zónáját.

Cenote Mexikó 2A merülhető részeknél fentről számos helyen fény szűrődik be a barlangba, így sehol nincsen sötét és ha kint süt a nap, ami márciusban egyértelmű, akkor a fénycsóvák mozgása ,játéka, újabb fantasztikus látványt és élményt nyújt számunkra. A merüléseken normál végzettségű búvárok is részt vehetnek, csak lebegni kell tudni és merülés közben maximum 60 méterre távolodunk csak el a cenote hatalmas szájától. A víz hőmérséklete egész évben 24-25 °C, a vízmélység kb. 10-15 méter a látótávolság pedig 100 méter!!!

MUSA búvárkodás MexikóA kísérők is tudnak jönni a cenotékhez, ez nekik 40 USD/nap pluszköltséget jelent, melyben benne van a transzfer, a belepő ára, üdítő es szendvics, vagy gyümölcs.

merülés előtt MexikóElhelyezésünk Playa Del Carmen-ben lesz az Allegro Playacar 4*-os resortban lesz. A resortban kétszintes épületekben vannak a kertre, esetenként a tengerre néző, kétágyas szobák. A tengerparti resort hatalmas parkos résszel, két medencével és saját tengerparti beach-el rendelkezik. A legjobb választás egy mexikói nyaraláshoz a vendégek szerint.

Allegro playacar MexikóAz ellátásunk All Inclusive, mely tartalmazza az alkoholos italokat is, így egyetlen fillért sem kell költeni a nyaralás alatt étkezésre és italfogyasztásra! Képek a resortról

Views: 3780
Author: Hertelendy (Völgyesi) Lívia