02 okt 2018

Hurghadai látnivalók családosoknak

Napjainkban Hurghada a leglátogatottabb turistaövezetnek számít Egyiptomban. Gondoltuk volna, hogy egykoron ez a hely csak egy meglehetősen kicsi halászfalu volt a Vörös tenger mellett? Mára ez a kép már szinte teljesen elhalványodott, pár apró ház maradt a New Marinánál abból a korból. A város a turisták paradicsomává nőtte ki magát. Ahogy a város utcáin sétálgatunk, egymást követik a bazárok, boltok, egyre több étterem és a szebbnél szebb szállodák, főleg a part mentén. A Vörös tenger közelsége révén nyilván híres a búvárkodási lehetőségeiről, és főleg azokat vonzza, akik a sport igazi szerelmesei, úgy mint én. Aki egy évben akár többször is visszalátogat.

Lassan 10 éve vagyok visszajáró vendége a Vörös tengernek, és még mindig változatlanul rabul ejt a szépsége. Az évek múlásával azonban mégis volt, ami változott az életemben, többek között az, hogy családom lett. Így van, hogy a hajós szafari és a napi 3-4 merülés már nem megoldható. Ettől függetlenül nem hagyok fel búvárkodással, csak alkalmazkodok, hogy mindenkinek jó legyen. Magammal viszem a kis családomat, mert Hurghada már számukra is nyújt látnivalót.

Nem kell Luxorig vagy Kairóig utazni egy közös családi programért. Hurghada is rejteget számos izgalmas helyet, ami gyermekek és felnőttek számára is érdekes, és közben együtt nyaralhat a család. Így párat én is merülhetek a hét során.

 

1. Mini Egypt Park

A Mini Egypt park egy szabadtéren kialakított „múzeum”, ahol Egyiptom híres látnivalóit tekinthetjük meg kicsiben. A hagyományos múzeumokkal összehasonlítva ez egy teljesen más élményt nyújt. A Gízai piramisok, a Sphinx tökéletes másai között sétálgathatunk, elmehetünk néhány lépés alatt Kairóból Luxorig, megnézhetjük a híres Abu Simbel-és a Karnak-templomot. Egyszerre látogathatjuk meg Egyiptom ókori és újkori látványosságait kicsiben. Egy egy fotó erejéig fel is állhatunk rájuk. A látogatók számára ez a mesés kirándulás felér egy élő katalógussal. Talán könnyebb lesz később eldönteni, mit érdemes megnézni Egyiptomban, nagyban.

 

 

2. Sand City Hurghada

Ha Hurghadában járunk nem érdemes kihagyni a Sand cityt (Homok várost). Kicsik, nagyok egyaránt imádni fogják. Ez a kis város tele van homokból készített szobrokkal, amelyek mind egytől egyig egyedülállóak. Nem a klasszikus értelemben vett homokvárakat fogjuk látni, hanem igazi mesterműveket. A megalkotói két különböző koncepció alapján dolgoztak. Az egyik történelmi témára épült, itt híres katonákat, harcosokat, Istenek másait, legendákat láthatunk, akik megváltoztatták a világot. A másik koncepció pedig Csodaország volt, ahol Walt Disney figurákkal találkozhatunk. Az alkotói hónapokon keresztül építették különleges szobraikat, ehhez két különböző színű homokot használtak fel. A Sand Cityben a múzeum felfedezésén túl még találunk egy vásárteret, kávézót, játszóteret a gyerekeknek és egy kis workshopot a „Magic Castle”-ben.

 

3. Jungle Aqua Park Holiday – Aqua Park

Egy forró nyári napon nincs aktívan pihentetőbb módja a családi szórakozásnak, mint a legnagyobb aquapark Hurghadán.  A hatalmas vízi park 35 csúszdát és 14 kinti medencét biztosít a látogatók számára. Ha izgalmas időtöltésre vágyunk a gyermekeinkkel, akkor irány a csúszdapark, élvezzük együtt a vízi játékokat, a hullámmedencéket, a vadvízi evezést. Van kicsiknek és nagyoknak kialakított rész.

 

4. Hurghada Grand Aquarium and ZOO

2015 januárjában nyílt meg Hurghada legnagyobb attrakciója, a Hurghada Grand Aquarium and ZOO, amely egyben a kontinens legnagyobbja is. Több mint 1200 egyedülálló állatnak és 100 fajnak lett az otthona. 24 kiállítási termet találhatunk a területén. Nem kell a Vörös tengerben úszni ahhoz, hogy cápákat láthassunk. Elég, ha ellátogatunk a Grand Aquariumba, ahol többek között alagútban alakítottak ki egy akváriumot, cápákkal a fejünk felett úszkálva. Így a gyerekeinkkel együtt, teljes biztonságban, szinte testközelből figyelhetjük meg ezeket a csodálatos élőlényeket. Az esőerdő teremben egy komplett dzsungelt alakítottak ki. Ezeken kívül megnézhetjük a bálnák völgyét (Whales Valley), egy óriás sós vizes akváriumot rájákkal, színes tengeri halakkal és még sok mást például flamingókat vagy majmokat. Az akváriumok mellett ugyanis egy mini állatkert és egy klassz játszótér is helyet kapott. Kb 4 órás program.

5. Hurghada (New) Marina

A Vörös tenger nyugati partján fekszik több mint 150.000 m2 területen a hurghadai új kikötő. A Marina projektet Hurghada legnagyobb és egyik legrangosabb projektjének tartják. A hajózási jellegén kívül rendkívül jól ismert exkluzív bárjairól és éttermeiről, páratlan dizájnboltjairól és a kikötő körül található luxus apartmanjairól. A Marina kikötőjében 200 yacht fér el, amely hajók hosszúsága 10-100 méter közötti. Kávézók, cukrászdák, éttermek sora vár minket a babzsákos stílustól a “fehér abroszos”-ig. Gyerekeknek kis játszótérrel, apukáknak meccsnézési lehetőséggel kedveskednek.

 

6. Giftun island – Giftun sziget

Hurghadából át lehet hajózni a környező kis szigetekre, amelyek közül a legismertebb a Giftun sziget, vagy más néven Paradise szigetnek is neveznek. A látvány már önmagában filmbe illő: fehér homokos partszakasz, kristálykék víz. Ez a sziget tökéletes példája annak, hogy az emberi jelenlét mellett hogyan lehet megőrizni és fenntartani egy ökoszisztémát. A turistáknak lehetőségük van a sznorkelezni a lagúnában, építhetnek homokvárat, röplabdázhatnak vagy csak teljes nyugalomban napozhatnak a tengerparton. A kisgyermekek számára pedig egy játszótér is található a parton.

 

Jó szórakozást Hurghadán!

Hotel és repülőjegy foglalás, merülés napi bázison: info@redseaboats.hu!

 

Views: 1788
Author: Boats Red Sea