Shaab Rumi baracuda
24 ápr 2014

Lélegzetelállító felvételek Szudánból!

A héten nem csak jó híreket és lélegzetelállító felvételeket kaptunk Szudánból, egy friss, ropogós, meglepi videó érkezett…méghozzá madárháton. Így, ahogy mondjuk!

Egy helikopter is vendégeskedik ugyanis a hajón és már ezidáig is gyönyörű légi felvételeket készített Shaab Jumna-ról, az Umbria-ról és az Andromeda-ról. Az egyik videót itt meg is nézhetitek.

Shaab Rumin és Sanganeben is elkezdődött a Barna Márványos Sügerek (ephinephelus fuscoguttatus) ívási szezonja, így kb.: 50-80 darab, hozzávetőlegesen 50-80 cm-es sügerek borítják a platót.

Barna Márványos SügerekShaab Rumi-n ismét feltünt egy régi “haver”, akivel már 3. éve minden évben találkozunk: egy óriási, viharvert barrakuda. Idén különösen barátságos és hagyja magát akár pár cm-ről fotózni.

Shaab Rumi baracuda
Kb 10 db szürke szírt cápa őrzi a békét Rumin, a kékben kb 5 pörölyt láttunk, de óriasi élet van a platón. Sanganeb északon sikerült egy 20 fős pöröly rajba belefutnunk. Sanganeb déli platón pedig 2-3 szürkébe es igen pezsgő életbe, minehhez pedig kitünő látotávolság párosult.

Sanganeb scuba reef
Heti TIPP:
Milyen búvárruha ajánlott Szudánban?
Májusban és júniusban a legtöbb búvárnak elég a shorty. Február és április között általában elég a 3 vagy 5 mm-es hosszú búvárruha.

Erre jártunk a héten:

Merülőhelyek Vörös Tenger
LAST-MINUTE AJÁNLATUNK
2014. Május 05- 12. Andromeda – Ultimate túra Szudánban
Jelentkezni legkésőbb április 30.-ig lehet. Foglalj telefonon, vagy e-mailen!

Ha többet szeretnél megtudni a szudáni merülési lehetőségekről, kattints ide!
Magyar nyelven: www.redseaboats.hu/szudan/
In English: www.sudan-diving.com
In Russian: www.sudan-diving.ru

https://sudan-diving.com

Views: 2687
Author: Hertelendy (Völgyesi) Lívia