29 aug 2018

Malájzia Búvártúra és Nyaralás – 2019

A három helyszínes Malajzia – Sipadan – Borneo túránk különleges programokat és elképesztő merüléseket ígér. A legjobb úticél, ahová a nem búvár családtagokat is nyugodt szívvel elhozhatjuk. A túra Malajzia három, különböző és eltérő helyszínét érinti, melyek mindegyike más élményt és látnivalót nyújt számunkra.

Kuala Lumpur

A búvártúra első részét Dél-kelet Ázsia egyik legnagyobb és legszebb városában töltjük különböző programokkal. A város a thai-maláj félsziget déli részén helyezkedik el, alig 200 kilométerre az egyenlítőtől. Az impozáns, tiszta, rendezett és nagyon modern városban elsőként egy egész napos túrán veszünk részt, melyen a város érdekes és nevezetes helyeit látogatjuk meg, majd a világhírű Batu barlanghoz “zarándokolunk” fel, miközben az emberekhez szokott majmoktól próbáljuk megóvni hátizsákunkat :-).
Esténként a maláj gasztrokultúrával ismerkedhetünk a számos éttermek egyikében a Bukit Bintang városnegyed utcáiban a hotel közelében. Ez a negyed a legközpontibb helyszín a hatalmas városban. Minden ételt a kínai, thai és maláj gasztronómia keveréke adja, így jellemző az ételekre a rendkívül intenzív fűszerezés és a többnyire csípősre ízesítés. A programban szerepel a világhírű Petronas ikertorony meglátogatása, de csak kívülről a parkból.

Mabul sziget

A túra következő helyszíne a Mabul sziget. Az elhelyezésünk és bázisunk a három frekventált sziget egyikén, a Mabul szigeten lesz az egyik legjobb resortban. Egyedülálló módon annyit merülhetünk ezen a rendkívüli helyen naponta, amennyi csak belefér az időbe naplementéig. Az egész merülési napokon 3 hajós merülés van és utána a búvár annyit merül a házi-zátonyon, ami belefér az időbe, vagy ahogy kedve van.
A resortban töltött 5 nap-5 éjszaka során kétágyas, klimatizált szobában leszünk elhelyezve, teljes ellátással, mely büfé jellegű. Az ivóvíz, kávé, tea és juice benne van az árban, de az alkoholért és üdítő italokért külön kell fizetni. A resort rendelkezik medencével is és egy különleges hangulatot adó nyitott kerthelyiséggel, mely esténként felejthetetlen élményt nyújt a vendégeknek.

Sipadan sziget

Borneó észak-keleti csücskénél a Celebesz tengerben található a világ egyik legszebb merülőhelye Sipadan sziget, mely Palau-val a merülőhely világranglista 5. helyét foglalja el! Valójában három szigetről van szó, Mabul, Kapalai és Sipadan, melyek a régió merülési helyszíneit takarják. A víz alatti élővilág a helyszín adottságai miatt, mint áramlásviszonyok, vízhőmérséklet, élőlények vándorlási útvonala, annyira egyedi és gazdag, hogy a merülések és búvárok száma naponta limitálva van, melyet a hatóság nagyon komolyan vesz. Mindhárom sziget körül másfajta élővilágot láthatunk, ez adja az egyik különlegességét is a régiónak. Méteres fűrészes sügérek, tízezres egyedszámú jack-fish rajok, számos cápafaj folyamatos jelenléte és szaporodási helye, óriás teknősök élő és tojásrakó helye, többféle tintahalak, százas lélekszámú barrakuda rajok, hatalmas napóleonhalak, kavargó, úszó élővilág, békahalak, leopárd- és pörölycápák, púposfejű méteres papagájhalak produkálják a látnivalót merülésről merülésre és mindezt nagyon koncentráltan.

Borneo sziget

A túra következő programja a Borneo sziget túra, amely sziget a világ harmadik legnagyobbja és szinte teljes egészében trópusi esőerdőkkel borított. A legmagasabb pontja a Mount Kinabalu, mely 4.095 méter magas. Számos endemikus faj él az erdőkben, ilyen a borneói orángután és a borneói törpeelefánt, a szumátrai orrszarvú és a ködfoltos párduc. A programunk szerint összesen három napot töltünk el Borneó gyönyörű vidékein. Meglátogatjuk a Sepilok orángután parkot, majd hajózunk a Sukau folyón, hogy megismerkedjünk a borneói, vadon élő növény és állatvilággal, melyek közül az ismertebbek a szarvas-csőrű madarak, krokodilok, varánuszok, vaddisznók, vidrák és a borneói nagyorrú majmok, illetve az ázsiai elefánt. Az éjszakát is az őserdőben töltjük a Borneo Bilit Forest lodge​-ban. A következő napon ellátogatunk a Gomantong barlanghoz és a Simud Hitam üreghez, illetve a program szerint kétszer is érintjük Sandakan-t, mely Sabah tartomány második legnagyobb városa. Egy éjszakát is eltöltünk a városban a Sabah Hotel-ben.

Részletes programleírás

Merülések körülményei

Sipadan régióban egész évben jók, de a száraz évszak áprilistól decemberig tart, így a május tökéletes időzítést jelent. Ebben az időszakban kevés a szél, többnyire sima a tenger felszíne és 20-30 méter a látótávolsága 27-29 C fokos vízben. A merülések egy része drift merülés. A mélységek 15-35 méter között változnak a különbözõ merülõ helyeken. A hajós merülések merev-műanyag testű hajókkal bonyolódnak és egységesen 12 L-es palackokkal.

Utazás ebben az esetben a Qatar Air légitársaság gépével történik csoportos repülőjeggyel és egy-egy rövid átszállással. Malajzián belüli utazást az Air Ázsia belföldi járatával repüljük először Tawau-ra, majd visszafelé Sandakan-ból Kuala Lumpurba. A földi programokat Borneo szigetén és Kuala Lumpurban is minden esetben busszal bonyolítjuk.

Túra ára
 • Nemzetközi repülőjegy ára megközelítőleg 220.000 Ft. A konkrét lekérést követően kapunk fix árat.
 • Búvár utas által fizetendő ár 2.570 EUR
 • Kísérő utas által fizetendő ár 2.420 EUR

A búvár túra ára tartalmazza
 • Kuala Lumpurban 2 éjszaka szállást 3*-os hotelben reggelivel a városközpeontban,
 • Városnéző programot busszal, angol nyelvű idegenvezetéssel kb. du. 15:00 óráig,
 • Kétirányú, belföldi repülést Tawaura és vissza Sandakanból, 30 kg súlyhatárral,
 • Elhelyezést 5 éjszakára teljes ellátással a Borneo Dive Resortban,
 • Kikötői díjat Sempornára, 10 MR,
 • Állami adót (GST) 6%,
 • Sipadan sziget engedélyt, 140 MR,
 • Négy teljes nap merülést, napi 3 hajós merüléssel és házi-zátony merüléssel,
 • Három napos Borneo sziget túrát transzferekkel, programokkal, angol nyelvű vezetővel,
 • Elhelyezést egy éjre Borneo Bilit Forest lodge-ban reggelivel, (vagy azonos kat. hotelben)
 • Elhelyezést egy éjre Sandakanban a Sheraton hotelben reggelivel (vagy azonos kat. hotelben),
 • Ebédet és vacsorát a Borneo sziget egész napos túrán
A búvár túra ára nem tartalmazza
 • Kuala Lumpurban ebédeket és vacsorákat,
 • Kuala Lumpur hotelben a szállás üdülőhelyi díját, mely kb. 1.200 Ft-nyi helyi pénz,
 • Borneo túrán az utazás napján ebédet és vacsorát,
 • A nemzetközi repülőjegyet, mely kb. 220.000 Ft,
 • Bármit, ami az ár tartalmaz felsorolásban nem szerepel
A részvétel feltételei
 • Írásos visszajelzés a jelentkezőtől, melyben kijelenti, hogy ismeri a túra programját, árát és a honlapon is megjelenített túra részleteket.
 • Írásos visszajelzés a résztvevőtől, melyben elfogadja a fizetési ütemezést és jelzi, hogy tisztában van a lemondás feltételeivel.
 • A részvétel további feltétele, hogy jelentkezéskor a résztvevő megküldje az útlevelének a szkennel képét és lakcímét a számlázáshoz (ha nincs meg nekünk).
A túra fizetési ütemezése
 • Jelentkezni 500 EUR utalásával, vagy befizetésével lehetséges a túrára. Ez az összeg foglalónak számít, melyet a résztvevő, visszamondás esetén sajnos nem kap vissza.
 • Következő részlet esedékessége 2019 január 15-ig, további 1.070 EUR befizetésével, utalásával.
 • Az utolsó részélet esedékessége március 9-ig van, a maradék 1.000 EUR-val és a repülőjegy összegével, mely 220.000 Ft.
Lemondási feltételek
 • Bármikor 139 nappal az indulás dátuma előtt 500 EUR veszteség,
 • 60 nappal az indulás dátuma előtt összesen 2.000 EUR veszteség,
 • 59 napon belül az indulás dátumáig 100% veszteség,

A fenti storno feltételek eltérnek az általános szerződési feltételektől (ÁSZF), mivel a kinti partnerek fizetési és lemondási feltételeit kellett alapul venni!

Amennyiben az utazó bármikor is mondja vissza az utat repülőjegy kiállítás előtt, de állít maga helyett egy másik utazót, akit valóban ő hozott, úgy a fenti lemondási feltételek nem érvényesek és az utazónak nincs részünkről pénzügyi vesztesége.

Érdeklődni és jelentkezni lehet: info@redseaboats.hu -n.

Views: 2034
Author: Boats Red Sea