07 Sze 2018

MIANMAR BÚVÁRSZAFARI ÉS KÖRUTAZÁS – 2019

Káprázatos tájak, rejtélyes pagodák, különleges víz alatti világ

Ázsia talán legkevésbé ismert, kissé misztikusnak számító országa Burma, mely hazánknál hétszer nagyobb területű és India, Kína, Laosz, illetve Thaiföld határolja. Alig 7 éve létezik csak turizmus az országban, mivel azelőtt szinte teljes elszigeteltségben élt a diktatórikus kormányzás miatt. Egy turista számára olyan, mintha ebben az országban már sok-sok évvel ezelőtt megállt volna az idő.

A természeti adottságai és lenyűgöző történelmi emlékei miatt talán a legtöbbet adja az idelátogatónak a többi ázsiai országhoz mérve. Trópusi erdők, rizsteraszok, köd borította tavak, hegyi folyók és vízesések, ősi misztikus templomok valamint egy még szinte érintetlen kultúra jellemzi Mianmart. A lakosság jelentős része buddhista, így nem meglepő, hogy az országot rejtélyes, mesébe illő szobrok és szentélyek ezrei díszítik.

Az eddigi elszigeteltség miatt természetesen a búvárturizmus is csak pár éve létezik az országban. Nyugaton a Bengáli öböl, délen pedig az Andaman tenger határolja az ország partjait. A legszebb és leggazdagabb tengeri rész a burmai vizeken a nagyjából 800 szigetből álló Mergui szigetvilág, mely értelemszerűen a túránk fő részét képezi. Az Andaman tenger a természeti adottságai miatt egyébként is szinte az egész Maláj félszigeti rész mellett kiemelkedő látnivalókkal kecsegtet, emiatt a Burmától délebbre fekvő szigeteket is sorra veszi a túránk.

A túránk programja úgy lett összeállítva, hogy ebből az egzotikus és különleges országból mind víz alatt, mind víz felett a legtöbbet láthassuk, és egészen különleges élményekkel térhessünk haza. Így a túra első hetében búvár szafarin veszünk részt két ország felségterületén, Burma és Thaiföld, majd a második héten körutazást teszünk Mianmarban, érintve a legszebb és legtöbbet ígérő területeket. A Similan szigetek látnivalói pedig egyedülállóak.

 

A búvártúra programja

1.nap: Indulás Budapestről a délelőtti órákban a Qatar Air gépével.

2. nap: Egy dohai átszállással reggel érkezünk Phuketbe, ahol a napot egy szép resortban töltjük. Késő délután becsekkolunk a Deep Andaman Queen szafari hajóra Tablamu kikötőjében. A hajó még aznap éjjel elindul, és másnap reggel már a Similan Nemzeti Parkban kezdjük meg a merülést.

A Thaiföldhöz tartozó Similan-szigetek egy világhírű búvárparadicsom. 

3. nap: Az első merülési napon Koh Bon, a Koh Tachai és a Richelieu Rock-nál merülünk, majd éjjel hajózunk északra, Burma felé.

4. nap: Reggel Ranong- Kawthaung határzónánál áthajózunk Mianmar területére. Aznap délután már a Mergui szigetvilágban merülünk, a High Rock, a Rocky Island, vagy a Shark Cave merülő helyeknél.

5 – 8. nap: A következő négy napban a Black Rock, a North Twin, a Stewart Island, a North Rock, a Fan Forest Pinnacle és a Western Rocky szigeteknél, zátonyoknál merülünk, többnyire naponta négyet, mielőtt visszaindulunk a hajóval thaiföldi területre.

9. nap: Az utolsó napon Boonsung-nál merülünk két roncsot, majd a hajó délután kiköt velünk ismét a Tablamu kikötőben. Az éjszakát ismét Phuketen töltjük ugyanabban a resortban.

10. nap: Reggel az Air Asia gépével repülünk Phuketről Mandalayba, mely a régi Burma fővárosa volt. A nap további részében abban a szerencsében van részünk, hogy az évente egyszer megrendezett és több napig tartó Water fesztiválon vehetünk részt. Ez egy nagyon látványos és különleges program. Részletek itt.

11. nap: Ezen a napon a Mandaly körüli területeket fedezzük fel a folyón hajózva. Első programunk szerint hajóra szállunk és a folyón 11 km-t hajózva eljutunk Mingunba. A látnivalók a délelőtt során a Settawya Paya, a Buddha lábnyomával kezdődnek, majd Mingun Pahtodawgyi Payat nézzük meg, mely a világ legnagyobb, szentélye, majd a 90 tonnás Mingun Bell következik, végül pedig a Hsinbyume Paya-t látogatjuk meg a Meru hegyen. Az ebédünk után a következő helyszín Sagaing, mely a Sagaing régió fővárosa volt, és az Irrawaddy folyó mentén helyezkedik el Mandalay-tól 20 km-re. Az első látnivaló az Oominthonese pagoda lesz, majd a Swanooponyashin pagoda következik. Ezután áthajózunk Ava-ba, mely a 14-19. század között az egymást követő burmai királyságok ősi birodalmi fővárosa volt. A történelem során többször lerombolták és újjáépítették. A fővárost végül elhagyták miután szinte teljesen megsemmisült a nagy földrengések után 1839 márciusában. A városrészben lovas fogattal közlekedünk, és elsőnek a bargayar monastery-t látogatjuk meg, majd a Nanmyint tower következik és végül a Maha Aung Mye Bonzan Monastery-vel zárjuk a programot mielőtt visszautazunk Mandalayba.

12. nap: Ezen a napon korán reggel indulunk az ősi városba, Bagan-ba, mely a világörökség része és az ország idegenforgalmának húzóereje. Fénykorában mintegy 10 ezer buddhista templom, pagoda és kolostor létesült a területén, amelyből a mai napig mintegy 2200 megmaradt. Első látnivalónk a Shwezigon Pagoda, mely XI. században épült, majd az Ananda Temple következik. Ezt a legnagyobb pagoda, a Dhamayangyi Pagoda követi, majd a Htilominlo Pagoda és a Shwesandaw Pagoda, mely a legmagasabb mind közül. Ebéd után látogatást teszünk a Manuha Temple-be, majd a legutolsó látnivaló a Myingaba GuByaukGyi Temple lesz. Az éjszakát is itt Baganban töltjük.

13. nap: Reggel egy rövid utazással eljutunk a Popa hegyhez (a burmai Olympus-nak is nevezik), mely valaha vulkán volt. A tetején áll a Taung kalat épületegyüttes, mely egyedi látnivalókat ígér. Az estét már ismét Mandalayban töltjük.

14. nap: A túra utolsó napján délelőtt az Air Asia járatával elrepülünk Bangkokba, majd az esti órákban a Qatar gépével egy átszállással hazarepülünk Budapestre.

15. nap: A kora reggeli órákban érkezünk meg Budapestre.

 

A búvártúra dátuma:  2019. április 3. – 17.

A búvártúra ára búvároknak:  3.650 EUR

A túra ára kísérőknek:  3.190 EUR

 

A búvártúra ára tartalmazza

 • Nemzetközi repülőjegyet illetékkel és 30 kg súllyal Phuket-Mandalay és Mandalay-Bangkok vonalon
 • Elhelyezést napközben egy napra Phuketen resortban
 • Busztranszfert Phuket-Tablamu-Phuket vonalon
 • 7 éjszaka elhelyezést a hajón teljes ellátással, üdítő fogyasztással
 • 20-21 merülés lehetőségét Thai és Burmai vizeken
 • Elhelyezést egy éjszakára Phuketen resortban
 • Elhelyezést 3-4*-os hotelekben Mandalayban és Baganban, 4 éjszakára
 • Busztranszfereket Burma területén klímás buszokkal
 • Teljes ellátást minden Burma programon 4 napon át
 • Hajózást, lovas fogatot, belépőjegyeket az említett műemlékekhez
 • Ivóvizet és törölközőt a túrákon
 • Minden helyi adót és szerviz díjat a programokon és éttermekben
 • Bangkokban mikrobusz transzfert a két repülőtér között

 

A búvártúra ára nem tartalmazza

 • Nemzetközi repülőjegyet illetékkel és 30 kg súllyal Budapest-Phuket és Bangkok-Budapest vonalon (kb 235.000 Ft)
 • A vízum díját, mely kb. 50 USD/fő
 • Belépési adót Burmába érkezéskor, mely kb. 10 USD/fő
 • Nemzeti park belépőket, ami 255 USD/fő
 • Az alkoholos italok árát
 • Biztosítást, ami 12.730 Ft mindenre (utas-poggyász-baleset-búvárkodás)
 • Bármit, ami az “ár tartalmazza” felsorolásban nem szerepel!

Érdeklődni és jelentkezni az info@redseaboats.hu -n lehet.

A részvétel feltételei:

 • Írásos visszajelzés a jelentkezőtől, melyben kijelenti, hogy ismeri a túra programját, árát és a honlapon is megjelenített túra részleteket.
 • Írásos visszajelzés a résztvevőtől, melyben elfogadja a fizetési ütemezést és jelzi, hogy tisztában van a lemondás feltételeivel.
 • A részvétel további feltétele, hogy jelentkezéskor a résztvevő megküldje az útlevelének a szkennel képét és lakcímét a számlázáshoz.

A túra fizetési ütemezése:

 • Jelentkezni 500 EUR utalásával, vagy befizetésével lehetséges a túrára. Ez az összeg foglalónak számít, melyet a résztvevő, visszamondás esetén sajnos nem kap vissza.
 • Következő részlet esedékessége 2018 november 30-ig, további 1.500 EUR befizetésével, utalásával.
 • Az utolsó részélet esedékessége január 30-ig van, a maradék 1.650 EUR-val és a repülőjegy összegével, mely kb 235.000 Ft.

Lemondási feltételek:

 • Lemondás min 120 nappal az indulás dátuma előtt, 500 EUR lemondási díj
 • 60 nappal az indulás dátuma előtt, összesen 2.000 EUR lemondási díj
 • 59 napon belül az indulás dátumáig, 100% lemondási díj
Views: 1237
Author: Boats Red Sea