Palau Rock Szigetek
09 máj 2017

Palau Szigetek búvártúra

NYARALÁS ÉS BÚVÁRKODÁS A VILÁG EGYIK LEGSZEBB SZIGETÉN

Palau a trópusi paradicsom

A csendes-óceáni Mikronéz szigetvilág gyönyörű állama Palau. Csodálatos szigetek tagolják, egyedi növényzet, érintetlen, külvilágtól elzárt területek jellemzik. A trópusi éghajlatú Palau a Karolina-szigetek legnyugatibb szigetcsoportjain helyezkedik el. Ezt az államot 241 sziget alkotja, amelyből csupán 12 lakott. Nagyobb szigetei vulkanikus eredetűek, a kisebbek mind korallképződmények. A szigetek gyönyörű lagúnáikról és korallzátonyairól híresek. Palau és szigetei azon kevés helyek közé tartoznak a világon, melyekről nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy érintetlenek. 

Palau Szigetek búvártúraA búvártúra dátuma: 2018 március 29 – április 10.

A búvártúra ára búvároknak: 3.450 USD + repülőjegy
A túra ára kísérőknek: 2.840 USD + repülőjegy

Szabad helyek száma a búvártúrára: 14

A búvártúra ára tartalmazza:

+ 1 éjszaka szállást Szöulban,
+ 2 nap szervezett programot Szöulban,
+ 10 éjszaka szállást Palau szigetén,
+ 10 reggelit a Palau hotelben,
+ Búvároknak 10 merülést,
+ Merüléssel kapcsolatos helyi adót (53 USD),
+ A merülési napokra ebédet és italfogyasztást,
+ Búvároknak 32%-os Nitroxot az összes merülésre,
+ Helyszíni programszervezést,

A búvártúra ára NEM tartalmazza:

– Nemzetközi repülőjegyet, mely kb. 450.000 Ft,
– Az egy napos kirándulást Palaun, mely belépőkkel 150 USD,
– A félnapos dzsip túrát, mely 160 USD,
– A félnapos kajak túrát, mely 125 USD,
– Kilépési illetéket és környezetvédelmi adót a repülőtéren, mely 120 USD,
– A feláras merülések felárát,
– Semmi olyat, ami az ára tartalmazza felsorolásban nem szerepel,

Jelentkezni lehet a búvár túrára E-mailben az online@redseaboats.hu címen.

Időjárás Palau szigetein

Palau egész évben trópusi időjárást élvez. Átlagos középhőmérséklet 27 °C, esők az év bármely időpontjában előfordulhatnak. Az átlagos páratartalom 82% körül mozog egész évben. A nap minden nap és egész nap süt, a tenger hőmérsékletet 28 C fok és szép tiszta, átlátható.

Palau időjárásaBúvárkodás Palaun

A szakértők szerint a Palau a világ öt legszebb búvárparadicsoma között van, pedig azért vannak bőven helyek a világban. A korallzátonyok állapota elképesztően jó, a víz alatti élővilág lenyűgöző. A merülésekre megfelelő zátonyokból hatalmas a választék. Ezek többnyire a Koror szigettől nyugatra és délre helyezkednek el kisebb, lakatlan szigetek mellett, melyen csak trópusi esőerdő található.

Hatalmas halrajok, barrakuda rajok, sas-ráják, manták, sokféle cápa, beleértve a pörölycápákat is, teknősök, méteres napóleon halak, még nagyobb púposfejű papagájhalak láthatók a merüléseknél. Külön említeném a második világháborús roncsot, mint különleges víz alatti látnivalót és az egészen különleges élményt nyújtó repülőgép roncsot.

Palau Szigetek búvártúraEzen kívül lehetőség van még felár ellenében merülni sósvízi krokodillal, aztán a különleges képződményeket mutató Chandelier barlangban, továbbá az egy életben egyszer adódó, igazán egyedinek számító mélytengeri nautilusszal, de akár távolabbi merülő helyeken is, mint a Peleliu sziget, ahol merülés közben fel lehet fedezni a II. Világháborús harci eszközök maradványait a dzsungelben. Egyértelműen Palau szigeti egyedi merülési látnivalókat ígérnek számunkra. 

Palau Szigetek búvárkodásElhelyezés Palaun

Koror szigeten a tengerparton helyezkedik el az egyik legjobb hotel, melyben minden megtalálható, amire csak szükség lehet egy kiváló nyaraláshoz. Saját tengerparti homokos strand napozó ágyakkal, hatalmas úszómedence, két étterem, bár, teniszpálya, wellness központ masszázzsal. A szobák a tengerre néznek, rendelkeznek tv-vel, telefonnal, légkondicionálással, hűtőszekrénnyel, trezorral, hajszárítóval, papuccsal, vízforralóval, kávéval és teával. Összesen 10 éjszakát töltünk el a festői szépségű szigeten. 

Palau Koror sziget hotelEgyéb programok Palau szigeten

Az első napunkon lehetőség van egy dzsip túrára különleges helyszíneken, mely valaha japán bányászati terület volt. A túra végig földutakon halad, folyók, hegygerincek és szinte érintetlen esőerdők érintésével. A túra során számos második világháborús emlékkel találkozunk az őserdőben, gépágyúkat, tankokat láthatunk az elhagyott régi falvakon áthaladva a folyók mentén. 

Palau Sziget túra jeepA nyolcadik napon egy egész napos sziget túrán vehetünk részt. A program érinti a Babeldaob szigetet, ahol Palau legmagasabb hegycsúcsáról gyönyörködhetünk a szigetek panorámájában. Patakokat, folyókat érintünk, ahol megállunk fürdeni, megcsodáljuk a mini vízeséseket a hegyi medencék partja mentén, majd meglátogatjuk a 80 méteres magasságú nagy vízesést. Az út során láthatjuk a nyomait Palau régi civilizációinak. A program tartalmazza az ebédet és hideg italokat, vizet és teát. 

Az utolsó Palaun töltött napon részt vehetünk egy kajak túrán, mely a sziget körüli belső vizeket érinti, mangrove erdőket, kisebb járatokat, vízi ösvényeket. A túra élményei egy egészen különleges oldalát mutatja meg a szigetnek, a vízi élővilágnak és a természetnek. 

Programok Szöulban

A túra első két napját Szöulban töltjük programokkal. Az első napunkon délután egy koreai folklór programon veszünk részt egy faluban, tradicionális népi tánccal, zenével, kötéltánccal, illetve megismerhetjük a régi idők építkezési módjait, megkóstolhatjuk a koreai rizsbort és hagyományos ételeket.

A második napunkon a “Világ Kulturális Örökség túrán” veszünk részt, mely érinti a Changdeok palotát, a Nemzeti Palota Múzeumot, egy ametiszt üzemet és a régiségek utcáját. Szöulban egy éjszakát töltünk el egy 3*-os hotelben. 

Utazás a búvár túrára

A Korean Air járatával történik két átszállással, de odafelé 2 napos szöuli programmal, visszafelé pedig normál átszállással.

A búvárszafari a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul. Az Utazási iroda az árváltoztatás jogát fenntartja.

 

Views: 2322
Author: Hertelendy (Völgyesi) Lívia