Szudán – útlevél, vízum, valuta

Vízum és útlevél
Szudánba csak érvényes vízummal lehet beutazni. Az útlevélnek a hazautazás dátumától számított minimum hat hónapig érvényesnek kell lenni. Az útlevélben lennie kell legalább 2 x 1 üres oldalnak a 2 egyiptomi vízum számára és 1 x 2-oldalas üres helynek a szudáni vízum számára. Továbbá az útlevélben nem lehet izraeli pecsét vagy vízum, mert egyébként nem lehetséges az országba való belépés.

Hol lehet a vízumot elintézni?
A vízumot mi intézzük minden utas számára. Ehhez szükséges számunkra elküldeni az útlevél fényképes oldalának másolatát elektronikus formában (jpg, gif, pdf, stb.) e-mail-en keresztül legalább 3 héttel a túra indulása előtt. A szudáni adók összesen EUR242 / fő / hét, vagy EUR287 / fő / 1+1 hét, vagy EUR314 / fő / 2 hét és tartalmazza: szudáni vízum, útlevél regisztráció, turizmus illeték, adminisztráció, reptéri asszisztencia, Port Sudan-i reptér-hajó-Port Sudan-i reptér transzfer. (Az ár változtatási jogát a Szudáni Turizmus Minisztérium fenntartja.)

Milyen valutát fogadnak el Szudánban?
Elsődlegesen a helyi pénznemet, ami a szudáni font (SDG), valamint EUR-t és USD-t is. A helyi pénzváltók szinte minden valutanemet váltanak, mint például GBP-t és CHF-t is. A legtöbb üzlet és bank elfogadja ezeket a valutákat, de az árfolyam különbözhet. Utazási csekkek elfogadása nem elterjedt és néha nem is lehetséges. A legjobb árfolyamot általában a pénzváltó irodák ajánlják.

Melyikek az elfogadott hitelkártyák Szudánban?
A leggyakoribb hitelkártyákat, mint American Express, Visa és Master Card elég sok helyen elfogadják Szudánban, de fontos előre meggyőződni arról, hogy hol. A hajóinkon csak készpénzt fogadunk el.

Vissza a Gyakori Kérdésekhez